През нощта вятърът постепенно отслабна. Облачността над по-голямата част от

...
През нощта вятърът постепенно отслабна. Облачността над по-голямата част от
Коментари Харесай

Времето тотално откачи, не е за вярване какво ни очаква! Да стягаме ли багажа?

През нощта вятърът последователно отслабна. Облачността над по-голямата част от страната понижа и времето стана ясно. И въпреки всичко атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се задържи без основна смяна. Това заяви Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, представен от Фокус.

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че денем ще има краткотрайни нараствания на облачността и още веднъж, основно в следобедните часове, ще има превалявания и гръмотевици – в Централна и Източна България, както и в планините на Западна. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад.

Максимални температури, в множеството места, сред 26° и 31°, за София – към 26°. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, денем с краткотрайни нараствания на облачността и в следобедните часове на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в следобедните часове.

На доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°. През почивните дни ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Източна България, в следобедните часове – и над планините и планинските региони.

Само на обособени места ще превали кратковременно, допустимо е и да прегърми. Северозападният вятър краткотрайно ще отслабне. Температурите ще се покачат и в неделя оптималните ще бъдат сред 30° и 35°.  В началото на идната седмица още веднъж ще се основат условия за превалявания и гръмотевици на доста места в страната, краткотрайно интензивни. От северсеверозапад ще стартира да прониква относително по-хладен въздух.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР