През нощта все още над планинските райони ще преобладава ясно

...
През нощта все още над планинските райони ще преобладава ясно
Коментари Харесай

В неделя - променлива облачност, максимални температури между до 15°

През нощта към момента над планинските региони ще доминира ясно време, а над равнинната част от страната ще бъде мъгливо. Тихо време. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, по Черноморието до 8°-9°. 

Това заяви за „ Фокус “ Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Утре от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Преди обяд към момента на доста места в равнините ще има мъгла. Около и след обяд ще се появи слаб, в източните региони и северно от планините до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в места с трайна мъгла: 6°-9°.

Над Черноморието ще доминира облачно време, преди обяд тук-там с мъгла. Около и след обяд ще се появи слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се усили и вплътни, към момента без превалявания. Ще духа мощен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 2°. Атмосферното налягане постепенно ще се намалява и към този момент ще бъде по-ниско от междинното за ноември.

Още през нощта против понеделник в Западна България ще завали дъжд, а в понеделник преваляванията ще се усилят и ще продължат на изток, като до вечерта ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите, във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. През нощта против вторник в северозападната половина от страната ще продължи да превалява сняг, в югоизточната - дъжд, само че преваляванията ще отслабнат и ще стартират да стопират. Във вторник към момента тук-там, основно в Северна България, ще превалява сняг, само че до края на деня преваляванията и там ще спрат. През нощта против сряда облачността ще се раздра, а вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с негативни минимални температури, достигащи тук-там до минус 5°, минус 7°. През деня ще има раздрана облачност, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопля.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР