През нощта валежите в по-голямата част от страната временно ще

...
През нощта валежите в по-голямата част от страната временно ще
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за дъжд и сняг

През нощта преваляванията в по-голямата част от страната краткотрайно ще спрат , само че в Североизточна България до сутринта към момента ще превалява, като с понижението на температурите дъждът ще минава в сняг; остават и изискванията за поледици.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Преобладаващите минимални температури ще са от минус 1° до 4°. След краткотрайното скъсване на облачността над югозападните региони тя още веднъж стартира да се усилва и още от сутринта от югозапад ще стартират нови превалявания, които до вечерта ще обзет и източните региони.

В по-голямата част от Северна България и в планинските региони ще вали сняг, в Южна България и по Черноморието - дъжд. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до сдържан. Дневните температури остават в необятни граници: от към 0° в Северозападна България до към 10° в югоизточните региони.

Над планините, след краткотрайното прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността, още сутринта от югозапад ще завали сняг, под 1000 метра - дъжд и сняг. Отново интензивни ще са преваляванията в доста региони, на обособени места в Рило-Родопската област, надхвърлящи 50 л/кв.м . Ще духа мощен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно. В утринните часове превалявания от дъжд ще има основно по Северното Черноморие. По-късно денем преваляванията краткотрайно ще спрат, само че вечерта и през нощта против петък още веднъж ще завали, най-вече слаб дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР