През нощта в Югозападна България облачността ще е значителна и

...
През нощта в Югозападна България облачността ще е значителна и
Коментари Харесай

Синоптикът Георги Цеков с лоши новини за Западна България - небето ще се продъни и...

През нощта в Югозападна България облачността ще е забележителна и тук-там там ще има валежи и гръмотевична активност. Над останалата част от страната ще доминира ясно време, оповестява Блиц.

Ще е съвсем безшумно. Утре облачността в Западна България ще е по-често забележителна. Главно там ще има валежи, съпроводени с гръмотевици, по-интензивни и на повече места в планинските региони в часовете към и след обяд. Вечерта явленията ще затихват. В източните региони ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Максималните температури в множеството места ще са сред 24° и 29°, в София – 22-23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще се намали и след обяд ще е към междинното за май. По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с по-значителни нараствания на облачността в южните региони. Валежи са малко евентуални. Ще духа сдържан североизточен вятър, който вечерта ще отслабне.

Максимални температури на въздуха – сред 22° и 25°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 2 бала. В планините ще е най-вече облачно с валежи от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Без превалявания и с повече слънце ще се задържи в масивите в източните региони. Вечерта явленията ще отслабнат.

Ще духа до сдържан източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°. През идващите дни до края на седмицата остава неустойчиво, с възможност за краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, има условия и за градушки. Явленията ще са основно в часовете към и след обяд и преди среднощ, в петък - основно в източната половина, през почивните дни - из цялата страна.

Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб, в Източна България - сдържан. Дневните температури едва ще се намалят и в неделя ще са сред 21° и 26°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР