През нощта в Централна и Източна България ще продължи да

...
През нощта в Централна и Източна България ще продължи да
Коментари Харесай

Валежите намаляват, но не спират, отново гръмотевични бури и градушки

През нощта в Централна и Източна България ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. В Западна България преваляванията ще отслабват и до сутринта ще спрат.
 
Във вторник преди обяд към момента тук-там в Източна България ще има валежи, само че към този момент по-слаби и в развой на прекъсване. Над останалата част от страната облачността ще се раздира и понижава, в следобедните часове до най-вече слънчево време. В източната половина от страната ще духа сдържан и краткотрайно мощен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21 и 26 градуса.
 
 Национален институт по метеорология и хидрология п
Жълт код поради предстоящи превалявания и гръмотевици е разгласен за областите Плевен, Ловеч, Стара Загора и Хасково. В тези региони през нощта против 4 юли и в утринните часове ще има интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки. Количества на дъжда ще са до 35 л/кв.м.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - ще стартира да се покачва.
 
Над планините преди обяд облачността ще е забележителна и към момента тук-там в масивите от Централна и Източна България ще има валежи. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 м - към 15 градуса, на 2000 м - към 9 градуса.
 
По Черноморието преди обяд ще е най-вече облачно с превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Около и след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и ще намалее. Ще е прохладно с сдържан и мощен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 23 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса, на север от нос Калиакра - 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР