През нощта в по-голямата част от страната облачността ще е

...
През нощта в по-голямата част от страната облачността ще е
Коментари Харесай

Страховити гръмотевични бури удрят България и в четвъртък, най-силни ще са в...

През нощта в по-голямата част от страната облачността ще е раздрана, забележителна в Горнотракийската равнина и тук-там в Източна България. Там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Това заяви Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), оповестява Блиц.

 

Утре преди обяд в множеството региони ще доминира слънчево време. Около обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто- дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии, основно в Централна България ще са интензивни и обилни по количество. Има условия за градушки.

През нощта против петък явленията ще затихват. Максималните температури ще са сред 27° и 32°.

По Черноморието облачността ще е забележителна. На доста места ще има превалявания от дъжд, основно по северното крайбрежие ще прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 23-26°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е незначителна, само че към обяд бързо ще се развие купесто- дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 13°.

В петък превалявания са малко евентуални. Ще доминира слънчево време. Вятърът ще бъде с южна съставния елемент, слаб, в Източна България - до сдържан. Температурите ще се покачат и в по-голямата част от страната ще доближат 30°-35°. По-късно денем в събота и в неделя от северозапад ще нахлува относително по-хладен въздух.

На доста места, основно в Западна България, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, интензивни и локално със обилни количества, вероятни са и градушки. В събота в източните региони дневните температури ще са към момента високи, само че в неделя в страната оптималните ще бъдат сред 26° и 31°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР