През нощта срещу вторник над цялата страна ще бъде предимно

...
През нощта срещу вторник над цялата страна ще бъде предимно
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Утре може да е най-горещият ден в историята на България!

През нощта против вторник над цялата страна ще бъде най-вече ясно и безшумно. Минималните температури ще се покачат и ще са сред 19° и 21°С. Най-високи се чакат да са стойностите в равнините и към река Дунав - до 22-23°С, както и малко по-ниски - в планинските региони и към София - до 17-20°С.
Прочетете още
Максималните температури ще се покачват и ще са сред 39-43°С. На места към р. Дунав и в Горнотракийската равнина ще доближат и до 44-45°С. По-прохладно ще се задържи единствено в планинските региони и над София – до 37°С.

Съвети за идващите дни:

Имайте поради, че в огромните градове през летните дни най-добре се усеща градския топлинен остров и действително температурата в централната част на града ще е по-висока!

Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, тъй като топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми със здравето. През идващите часове се покачва и показателя от пожароопасност.

През деня във вторник денят ще стартира със слънце и горещо време. Следобед и късно вечерта на изолирани места, най-вече в планинските региони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Повече слънчеви часове ще има над останалата част от страната. Ще духа мощен до сдържан вятър, най-вече от югозапад.

Очакваните температури, могат да подобрят националният ни връх за високи температури!

Поради предстоящите високи температури е издадено и предизвестие за 25.07.2023 г. 
Картата е основана на районния цифров модел SPM и демонстрира регионите, където температурите ще са най-високи. Районите с бял цвят ще са по-безопасни и градусите там ще са към 30°С.

Очакват се рисково високи температури. Спазвайте препоръките на управляващите. Може да се чакат повреди в инфраструктурата. Съветваме да не се излиза на открито. Топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до здравословни проблеми.

Времето на Балканите

Остава най-вече слънчево и горещо, като тук-там в Сърбия, Албания, Северна Македония и Централна Гърция, Румъния и България температурите ще надвишат 40°С. 

През идващите 24 часа въздушната маса на Балканите ще остане постоянна и стоплянето ще продължи. Остава доста висок рискът от пожари.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР