През нощта срещу събота валежите почти навсякъде ще спрат, а

...
През нощта срещу събота валежите почти навсякъде ще спрат, а
Коментари Харесай

Ще се покаже ли слънцето през уикенда

През нощта против събота преваляванията съвсем на всички места ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. След среднощ тук-там в равнините и низините ще се образува мъгла или ниска облачност, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури най-вече сред 0 и 5 градуса, в София - към 1.

Утре ще доминира слънчево време, с повече облачност над планинските и източните региони, където на обособени места, основно след обяд, ще превали дъжд. Ще остане съвсем безшумно. Максималните температури ще са най-вече сред 12 и 17 градуса, в София - към 14.

Атмосферното налягане през нощта ще се увеличи и ще стане по-високо от междинното за месеца, на следващия ден след обяд ще се намалява.

По Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в следобедните часове и на обособени места, основно по южното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. Предиобед, когато ще бъде съвсем безшумно, в обособени региони ще бъде с ниска облачност или мъгла. Следобед ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 9 и 12 градуса.

Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна, предиобед по върховете ще бъде мъгливо. Главно следобяд тук-там ще има слаби превалявания от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 7, на 2000 м - към 0.

В неделя облачността ще е по-често забележителна и тук-там, повече в Западна България, ще превали временен дъжд. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър, по-късно в северозападните региони ще се усили до сдържан.

В понеделник ще бъде прохладно, северозападният вятър на всички места ще се усили. Облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево, след това още веднъж ще се усили, оповестява Нова тв.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР