През нощта срещу събота северозападният вятър в цялата страна ще

...
През нощта срещу събота северозападният вятър в цялата страна ще
Коментари Харесай

Очаква ни дъжд и по-хладно време

През нощта против събота северозападният вятър в цялата страна ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще е най-вече облачно, тук-там ще има превалявания от дъжд, по-интензивни и със обилни количества в Северна България, изключително в Предбалкана.

Синоптиците предизвестяват, че в областите Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска, Бургаска, Ямболска и Сливенска през втората половина от нощта против събота ще има и превалявания, съпроводени с гръмотевици, като се чака количеството на изваляванията тук-там да доближи до 25-30 л/кв.м. Възможни са градушки.

В събота основно в източните и южни региони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. Жълт код за превалявания е разгласен за областите Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. Синоптиците предизвестяват, че денем в събота там се чакат превалявания, съпроводени с гръмотевици. На места се чакат местни извалявания до 25-30 л/кв.м. Възможни са градушки

В събота денем ще е прохладно, само че по здрач северозападният вятър ще стартира да отслабва. Жълт код за мощен вятър е разгласен за 19 области на страната за събота. Предупреждението е в действие за областите: Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Сливенска, Ямболска, Хасковска, Старозагорска, Пазарджишка и Пловдивска. В тези регион ще духа мощен запад-северозападен вятър със скорост 14-19 м/сек, който вечерта ще отслабне.В събота ще е сензитивно по-хладно, с преобладаващи оптимални температури сред 20 и 25 градуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР