През нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта на места

...
През нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта на места
Коментари Харесай

Очаква ли се сняг до края на годината

През нощта против четвъртък и в четвъртък сутринта тук-там от запад на изток ще превали слаб дъжд, а след това облачността бързо ще намалее.

Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури едва ще се намалят.

В петък още веднъж ще доминира слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се покачат, по-съществено в планините и планинските региони. В западната част на Дунавската низина и тук-там в Горнотракийската равнина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10°.

В събота облачността ще се усили и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, изключително в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са към и над 15°.

През нощта против неделя и в неделя от северозапад с увеличаване напразно ще нахлува леден въздух. Ще има и превалявания, най-вече от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг, само че до вечерта ще спрат.

През първата половина от идната седмица захлаждането ще продължи. Ще е прохладно, студено, ще превалява сняг, в понеделник и вторник в обособени региони от страната, към сряда – на повече места, основно в Южна България.

Малко преди Коледа следва релативно стопляне, като температурите ще се приближат до нормалните, а след 25 – 26 декември и до края на годината ще бъде и малко по-топло от нормалното. Времето ще е изменчиво, чакат се и превалявания, ще има и дъжд, и сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР