През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна

...
През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна
Коментари Харесай

Валежите спират от утре, температурите ще минусови дори през деня

През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, само че в Източна България ще са към момента обилни. Утре и там ще са слаби, след обяд в доста региони на страната краткотрайно и ще спрат. Вятърът малко ще отслабне и ще е сдържан до мощен, от север-североизток.

 © Българска телеграфна агенция
Ще бъде доста студено, като сутринта температурите ще са най-вече сред минус 7 и минус 12 градуса, тук-там - и по-ниски, а и дневните съвсем на всички места ще са негативни - сред минус 2 и минус 7 градуса, в югоизточните региони - малко по-високи. През нощта против сряда, с прекосяването на нов средиземноморски циклон, от югозапад преваляванията още веднъж ще се засилват.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за февруари и ще остане без основна смяна.

Над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2-минус 5 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа мощен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 5 градуса, на 2000 метра - към минус 8 градуса.
 ​С студен и снежен понеделник стартира новата седмица ​С студен и снежен понеделник стартира новата седмица
Сняг вали в цялата страна, а температурите през днешния ден ще бъдат фрапантно ниски. На доста места преваляванията ще са обилни и съпроводени от виелици. Червен код...



В сряда с превръщане напразно от север-северозапад ще нахлуе нова порция леден въздух. Отново ще има превалявания от сняг, на повече места и повече като количество в югоизточната половина от страната. По-късно денем от запад преваляванията ще стопират, облачността ще стартира да се раздира. Минимални температури - най-вече сред минус 14 и минус 9 градуса, оптимални - сред минус 9 и минус 4 градуса, в крайните югозападни региони - до 3-4 градуса.

Март ще стартира с ниски температури - най-вече сред минус 15 и минус 10 градуса, в обособени региони - по-ниски. Ще бъде съвсем безшумно. През деня ще има и слънчеви часове. Вятърът ще придобие южна съставния елемент и ще стартира стопляне. Дневните температури ще са сред минус 6 и минус 1 градус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР