През нощта ще преобладава ясно, в неделя - слънчево време.

...
През нощта ще преобладава ясно, в неделя - слънчево време.
Коментари Харесай

Без изненади от времето в неделя

През нощта ще доминира ясно, в неделя - слънчево време . Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове , основно над Северна България и планинските региони. Само на обособени места там кратковременно ще превали.
 

Ще духа слаб, в източната половина на страната - до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 30 и 35 градуса, в София - към 29 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи без основна смяна - близо до междинното за месеца.
 
 Gulliver/Getty Images

И над планините ще бъде най-вече слънчево . В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 м към 23 градуса, на 2000 м - към 16 градуса.
 

По Черноморието ще бъде слънчево . Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури 30-31 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.-->
 
 Gulliver/Getty Images

В началото на идната седмица о коло и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Температурите едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 28 и 33 градуса. В средата на седмицата ще има повече слънчеви часове , а вероятността за превалявания е дребна.
 
В петък и събота още веднъж ще има условия за краткотрайни превалявания с гръмотевици . През множеството дни от седмицата ще духа слаб, в източната половина от страната до сдържан вятър от изток-североизток. В събота вятърът ще се ориентира от югоизток.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР