През нощта ще е ясно и почти тихо. Преобладаващите минимални

...
През нощта ще е ясно и почти тихо. Преобладаващите минимални
Коментари Харесай

От вторник иде внушителен спад на температурите, четвъртък ще е най-зле

През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Преобладаващите минимални температури ще са сред 0° и 5°. Утре ще е най-вече слънчево със слаб вятър от запад-югозапад. Температурите още ще се покачат и оптималните ще са сред 20° и 25°, по Черноморието ще са по-ниски - 12°-17°.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 5°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта основно по Северното Черноморие ще доближи 3 бала.

Във вторник от запад облачността бързо ще се усили и тук-там ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до сдържан и ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни.

В сряда ще остане най-вече облачно, тук-там със слаби валежи. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток.

В четвъртък ще е най-хладно, преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 7° и 12°, а минималните – сред минус 2° и 3°. Ще е съвсем без превалявания, по-късно денем облачността ще се раздра и ще намалее.

В петък още веднъж ще е по-често облачно, вероятността за превалявания е дребна.

В събота вятърът от североизток ще се усили. Облачността ще бъде най-вече забележителна, тук-там, основно в източната половина от страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг.

В неделя облачността ще се раздра и ще намалее, вятърът ще отслабне. Ще стартира покачване на температурите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР