През нощта ще е предимно ясно. След полунощ на места

...
През нощта ще е предимно ясно. След полунощ на места
Коментари Харесай

Излезе прогнозата за близките дни

През нощта ще е най-вече ясно. След среднощ тук-там в низините и котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Вятърът ще продължи да отслабва, в доста региони ще стихне. Минималните температури ще са най-вече сред 6° и 11°.

Утре ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. В утринните часове тук-там към момента видимостта ще е понижена. Ще духа слаб вятър с южна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 19° и 24°.

През нощта против сряда от запад облачността ще се увеличава; до сутринта в северозападните региони ще завали дъжд. След среднощ и преди обяд по Черноморието ще е мъгливо или с ниска облачност. През деня преваляванията ще се реалокират на изток, на повече места и с по-значителни количества ще са в Северна и Западна България.

С насочване и увеличаване напразно от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват. До сутринта в четвъртък преваляванията ще спрат, облачността ще се раздра и ще намалее до изясняване, най-късно в Североизточна България. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Температурите ще са близки до нормалните за средата на ноември, минималните сред 3° и 8°, а оптималните - сред 11° и 16°.

В петък ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, вероятността за превалявания е дребна. Сутринта ще е много хладно, с температури сред 1° и 6°. В западната половина от страната ще е съвсем безшумно, в източната - със слаб до сдържан южен вятър и ще се затопля. През нощта против събота от запад облачността ще се усили и през почивните дни и при започване на идната седмица ще е по-често забележителна.

Ще има и превалявания, има нараснала възможност тук-там да са обилни. Вятърът ще се усили, изначало в Източна България от югозапад. Максималните температури там ще се покачат сензитивно и ще са до към 25°-26°. По-късно, с превръщане напразно от запад-северозапад, по-късно и от изток, ще стартира да нахлува относително леден въздух. Ще се намалят основно дневните температури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР