През нощта ще е предимно ясно със слаб югозападен вятър.

...
През нощта ще е предимно ясно със слаб югозападен вятър.
Коментари Харесай

Времето във вторник: На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури

През нощта ще е най-вече ясно със слаб югозападен вятър. Във вторник преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево , само че още към обяд и до среднощ от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
 

На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии , обилни в обособени, основно планински региони. Има условия за градушки. Почти без превалявания ще остане в Североизточна България. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще бъдат в по-широки граници - оптималните ще са от 25-26 градуса в северозападните, до 33-34 градуса в югоизточните региони на страната.
 
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.
 
 ThinkStock/Getty Images

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 22 градуса, на 2000 м - към 14 градуса.
 


По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността , само че единствено на обособени места, основно по южното крайбрежие, ще превали кратковременно. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който по-късно денем ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 28-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.-->
 
 ThinkStock/Getty Images

В средата на седмицата ще бъде прохладно, ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад и температурите едва ще се намалят. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево, след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици.
 
 ThinkStock/Getty Images

В петък и през почивните дни преваляванията ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще отслабне. Температурите постепенно ще се покачват. В началото на идната седмица още веднъж ще се основат условия за превалявания и гръмотевици на доста места в страната, краткотрайно интензивни, обилни по количества. Ще бъде и относително хладно.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР