През нощта ще е почти тихо. В Източна България ще

...
През нощта ще е почти тихо. В Източна България ще
Коментари Харесай

До 26 градуса утре, през уикенда ни очакват дъждове

През нощта ще е съвсем безшумно. В Източна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, по морския бряг - до 15 градуса, предава Българска телеграфна агенция.

През деня по-значителна ще е облачността над източната половина на страната, където на доста места до обяд видимостта ще е понижена. Само на обособени места едва ще превали. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са от 15-16 градуса в местата с по-трайна мъгла, до 25-26 градуса в крайните югозападни региони.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в утринните часове, когато тук-там ще има и мъгла. Слаби превалявания ще има единствено на обособени места. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са сред 18 и 20 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб, запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15 градуса, а на 2000 метра - към 8 градуса.

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за октомври, само че вечерта ще стартира да се покачва.

В събота, 20 октомври, облачността ще е най-вече забележителна. На места в страната ще има валежи. Вятърът краткотрайно ще се обърне от северозапад, в Източна България - от север, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури ще са сред 16 и 21 градуса, а минималните - най-вече сред 7 и 12 градуса.

В неделя над по-голямата част от страната ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, в Западна и Централна България са вероятни обилни количества. Дневните температури ще се намалят с още 1-2 градуса и оптималните ще са сред 14 и 19 градуса. Минималните температури ще са без особена смяна.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР