През нощта ще бъде ясно и почти тихо с минимални

...
През нощта ще бъде ясно и почти тихо с минимални
Коментари Харесай

Иде лятна жега! Вадете късите гащи

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно с минимални температури сред 6° и 11°. Утре ще бъде слънчево, само че след обяд над Западна България ще се появи раздрана най-вече висока облачност. Почти безшумно време. Дневните температури ще се покачат с още 3-4 градуса и оптималните ще доближат 21° - 26°, тук-там по морския бряг по-ниски, в София 23°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, заяви " Фокус ".

Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури сред 15° и 22°, температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна България с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан западен, по най-високите върхове в страната мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.

В четвъртък над по-голямата част от страната денят ще стартира със слънчево време, само че още преди обяд над западните региони ще се заоблачи. По-късно ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там до вечерта и през нощта против петък ще превали и прегърми, а вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

В петък ще духа сдържан, в Северна и Източна България до мощен вятър от запад-северозапад и ще бъде малко по-хладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания.

В събота вятърът сензитивно ще отслабне. Температурите още веднъж ще се покачат. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР