През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър

...
През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър
Коментари Харесай

Студен въздух нахлува, идат валежи от дъжд и сняг!

 През нощта ще бъде най-вече ясно, ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще са сред 0° и 5°. Утре преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд от запад облачността ще се усилва и по здрач в северозападните региони ще завали дъжд. Ще духа слаб до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен южен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 13° и 18°.

В понеделник преваляванията ще обзет по-голямата част от страната. Има нараснала възможност за обилни количества в Западна и Централна Северна България. В южните региони са вероятни и гръмотевици. С сдържан до мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух и температурите в Западна България ще са с доста дребен дневен ход, а към вечерта, със захлаждането, във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е южен, оптималните температури ще са 12°-16°. През нощта против вторник студеният въздух ще обхване цялата страна и през идващите дни температурите ще бъдат по-ниски от нормалните. Ще доминира облачно време, във вторник към момента ще има и превалявания, само че към този момент най-вече слаби и тук-там.

В Северна и Западна България ще има и дъжд, и сняг, в югоизточната част от страната - най-вече дъжд. В сряда и четвъртък преваляванията ще са на малко места, основно в Южна България ще има и разкъсвания и понижения на облачността. Във вторник и сряда ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, в четвъртък последователно ще отслабне. В петък и събота вятърът ще се смени с югоизточен, в югозападната половина от страната тук-там ще има слаби превалявания. Дневните температури ще се покачат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР