През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре
Коментари Харесай

НИМХ публикува прогнозата за времето за следващите дни

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Утре ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, ще придобие южна съставния елемент. Температурите ще се покачват и оптималните ще са сред 27° и 32°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен; облачността ще е променлива, на обособени места от запад на изток ще превали кратковременно. В сряда ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност и тук-там там ще превали, в планините и ще прегърми. Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури и двата дни ще бъдат към и над 30°.

В четвъртък над страната ще мина атмосферно разстройване. Още сутринта над Западна, по-късно денем и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През нощта против петък явленията ще затихнат. В петък над по-голямата част от страната ще се откри слънчево време, най-късно в източните региони.

През почивните дни ще се задържи най-вече слънчево, ще бъде и съвсем безшумно. По-значителна купеста облачност ще се развие в неделя над западната половина от страната, тук-там там ще превали. След краткотрайното намаляване на температурите в четвъртък, от петък те още веднъж ще се покачват и през почивните дни оптималните на всички места ще са над 30°, достигайки тук-там до 36°-38°. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР