През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре
Коментари Харесай

Жълт код за неделя

 През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Утре ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, в Източна България – от североизток и с него ще нахлува студен въздух. В утринните часове ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в Западна България, а до среднощ и на изток ще има местни краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Максималните температури ще са най-вече сред 27° и 32°. 

Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България, а до среднощ и на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има местни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. Максималната на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 13°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и по здрач, основно по северното крайбрежие ще превали кратковременно. Ще духа сдържан до мощен вятър от североизток. Максималните температури ще са сред 27° и 29°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, по северното крайбрежие - 4 бала.

" Жълт " код за мощен вятър е разгласен в 14 области в страната за 12 юли. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен. В област Сливен ще се усили северният вятър, който ще бъде със скорост 14-19 м/сек и пулсации до 22-24 м/сек. В останалите области, за които важи жълтият код, ще се усили вятърът от запад-северозапад, като той ще бъде със скорост 14-19 м/сек.

На 12.07.2020 слънцето ще изгрее в 6:01 часа и ще залезе в 21:03 часа. Продължителност на деня 15:02 часа. На 12.07.2020 луната ще изгрее в 0:50 часа и ще залезе в 13:08 часа. Осветеност на диска в 0h UT 57.8 %. Фаза на луната: последна четвърт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР