През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре
Коментари Харесай

Жегата носи нови изпитания! Очакват се температури над 35 градуса, предупреди НИМХ

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Утре ще е най-вече слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места в западната половина от страната ще превали кратковременно. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България – югоизточен вятър. Горещо време с оптимални температури сред 32° и 37°. Атмосферното налягане ще остане близо до междинното за август - едва ще се намали.

Над Черноморието ще бъде слънчево, по здрач ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 26°-29°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, към и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 26°, на 2000 метра – към 18°.

В събота ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността над обособени региони в източната половина от страната и на изолирани места, основно в региона на Източна Стара планина, ще превали слаб временен дъжд. За малко вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде най-вече слаб; температурите ще са съвсем без смяна, малко по-високи от нормалните за първата половина на август - преобладаващите оптимални ще бъдат сред 32° и 37°, по-ниски по Черноморието. В неделя и понеделник ще бъде слънчево и горещо, при започване на седмицата ще се усили вятърът от изток. Дневните температури ще се покачат и тук-там в равнинната част от страната оптималните още веднъж ще надвишават 35°, в обособени региони в понеделник до 37°-38°, а по-ниски, към 30°, ще остават по Черноморието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР