През нощта ще бъде облачно с по-значителни валежи в югоизточната

...
През нощта ще бъде облачно с по-значителни валежи в югоизточната
Коментари Харесай

Температурите отново се покачват, но дали ще вали?

През нощта ще бъде облачно с по-значителни превалявания в югоизточната половина от страната. След среднощ от северозапад облачността ще стартира да се раздира и на следващия ден преваляванията ще стопират, най-късно - в крайните източни региони.

Облачността в множеството места ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а оптималните - сред 12 и 22 градуса за региона на Пловдив.

В региона на Пазарджик ще е е най-вече слънчево с оптимални температури от 23 градуса. В Хасково ще е топло, само че облачно, с леки валежи.

В региона на Смолян ще е облачно и хладно, с оптимални температури 14 градуса. Възможни са леки валежи.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и дъждовно. До вечерта преваляванията ще отслабнат и стопират. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода ще е към 23 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата и високите елементи - мъгливо. Преди обяд ще има валежи от дъжд, в Стара планина над 2000 метра - от сняг. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра, над масивите от Западна България - до най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 - към 4 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР