През нощта ще бъде облачно с по-значителни валежи в югоизточната

...
През нощта ще бъде облачно с по-значителни валежи в югоизточната
Коментари Харесай

Какво ще е времето в петък?

През нощта ще бъде облачно с по-значителни превалявания в югоизточната половина от страната. След среднощ от северозапад облачността ще стартира да се раздира и на следващия ден преваляванията ще стопират, най-късно - в крайните източни региони. Облачността в множеството места ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а оптималните - сред 17 и 22 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и дъждовно. До вечерта преваляванията ще отслабнат и стопират. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода ще е към 23 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 iStock/Getty Images
Над планините ще бъде облачно, по билата и високите елементи - мъгливо. Преди обяд ще има валежи от дъжд, в Стара планина над 2000 метра - от сняг. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра, над масивите от Западна България - до най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 - към 4 градуса.
 iStock/Getty Images-->
Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна.
 iStock/Getty Images
В събота , 21 септември, и в неделя , 22 септември, ще доминира слънчево време, основно през първия ден преди обяд над източната половина от страната - с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще отслабне, последователно ще се ориентира от изток, в неделя - от юг-югоизток, в нощните часове ще стихва. Сутрешните температури ще се намалят и в множеството места ще са сред 5 и 10 градуса, в котловините полета и в североизточните региони ще бъде с малко по-ниски минимални температури и на обособени места там са вероятни и първите есенни слани.

В събота ще бъде към момента по-хладно от нормалното , в неделя дневните температури едва ще се покачват и оптималните ще бъдат сред 20 и 25 градуси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР