През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Прогнозата

...
През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Прогнозата
Коментари Харесай

АПИ: Не пътувайте през нощта, отложете за утре! Около 3 000 машини са в готовност

През нощта се чака снеговалеж и намаляване на температурите. Прогнозата на синоптиците е, че през нощта преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилват. В Североизточна и Югоизточна България се чака преваляванията да са най-вече и да са със мощен вятър, което е причина за снегонавявания.
Всички регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в подготвеност са към 3000 машини. 

Агенция "Пътна инфраструктура " моли водачите, на които не им се постанова незабавно да пътуват през нощта, да отсрочат тръгването за на следващия ден заран. Необходимо е колите им да са с подобаващи гуми, да имат разполагаем вериги, които да употребяват, в случай че е належащо, и да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на "Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за пътешестване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР