През нощта руските сили отново са нанесли масирани удари с

...
През нощта руските сили отново са нанесли масирани удари с
Коментари Харесай

Руснаците нанасят масирани удари с дронове в Одеска област, поразени са пристанищата Рени и Измаил

През нощта съветските сили още веднъж са нанесли масирани удари с безпилотни летателни апарати по пристанищната инфраструктура в Одеска област, предава УНИАН, като прецизира, че офанзивата е осъществена с дронове Shahed-131/136 и е траяла три часа.

" Това е четвъртото нахлуване против Измаилския регион през последните пет дни. В резултат на днешната офанзива в няколко обитаеми места бяха развалени уреди за гражданска и пристанищна инфраструктура, асансьор за зърно и административна постройка “, разясни ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер.

По думите му при нападението е потърпевш един граждански - лидер на камион, който е получил лека контузия на крайници. В момента са в ход дейности за очистване на следствията.

От своя страна пресслужбата на Силите за защита на Южна Украйна посочи следствията от нощната офанзива на Русия против гражданската инфраструктура на Дунавския район.

" Цели на съперника остават пристанището, селскостопанската и друга гражданска инфраструктура в региона. От попадението са развалени асансьор, административни здания, хранилища, камиони. Един от водачите е ранен, оказана му е здравна помощ на място “, се споделя в публикуваното известие.

Според съветското министерство на защитата са били унищожени горивни хранилища в порт Рени, употребявани за доставяне на военната техника на ВСУ. Атакувана е била и пристанищната инфраструктура на Измаил.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР