През нощта от запад облачността ще продължи да намалява, но

...
През нощта от запад облачността ще продължи да намалява, но
Коментари Харесай

Най-накрая! Като по поръчка за Джулай морнинг утре слънцето ще ни огрее

През нощта от запад облачността ще продължи да понижава, само че по-значителна ще остане до сутринта над източните региони, където към момента тук-там ще има превалявания.

В неделя над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над североизточните, а в следобедните часове и над планинските региони, където на обособени места ще превали кратковременно. Вятърът ще отслабне и денем към този момент ще е до сдържан, от северозапад. Максималните температурите ще бъдат от към 22 градуса в североизточните региони до към 29 градуса в югозападните.

Атмосферното налягане ще е близо до нормалното за месец юли.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в масивите в Западна България след обяд кратковременно ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа сдържан до мощен, единствено по най-високите елементи краткотрайно плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 17 градуса, на 2000 м - към 10 градуса.

Над Северното Черноморие до сутринта към момента са вероятни валежи и облачността ще е по-често забележителна. По-късно денем облачността ще се раздира и там, както и над южните региони, ще доминира слънчево време. Максималните температури ще са 22-25 градуса, температурата на морската вода е към 24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През множеството дни от идната седмица над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания, на повече места и съпроводени с гръмотевици - във вторник и сряда.

Във вторник в доста региони вятърът краткотрайно ще стихне, само че през идващите дни още веднъж ще придобие северна съставния елемент, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури последователно ще се покачат и през втората половина от седмицата оптималните в множеството места ще са сред 25 и 30 градуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР