През нощта облачността ще се увеличава и утре ще е

...
През нощта облачността ще се увеличава и утре ще е
Коментари Харесай

От обяд утре започват валежи, първо от дъжд, после и сняг

През нощта облачността ще се усилва и на следващия ден ще е най-вече облачно. Около обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет цялата страна. Отначало в Дунавската низина, а до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане, с което до вечерта в Северна и високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг. Не се чака формиране на основна снежна завивка. 
В югоизточните региони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг, температурите ще останат относително високи и там преваляванията ще са от дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°, оптималните - от 4° до 9°, в югоизточните региони - малко по-високи.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - ще се покачва.

В планините ще бъде най-вече облачно и прохладно, със мощен и плевел вятър от западната четвърт. На доста места ще има превалявания от сняг, в Странджа и Сакар - от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. След обяд и по здрач тук-там ще превали дъжд, който в северните региони ще се примесва със сняг. Ще духа сдържан вятър от югозапад, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 8°-12°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР