През нощта облачността ще е значителна с превалявания от дъжд,

...
През нощта облачността ще е значителна с превалявания от дъжд,
Коментари Харесай

Утре времето ще е страшно, по-добре не излизайте навън!

През нощта облачността ще е забележителна с валежи от дъжд, по-интензивни и на повече места в Стара планина и регионите ситуирани към нея. Ще има краткотрайни усилвания напразно при гръмотевична активност. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Георги Цеков, представен от " Фокус ".

Утре основно в югоизточната половина на страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевични стихии и тук-там преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Има условия за градушки. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад. По-хладно, с оптимални температури в множеството места сред 20° и 25°. Атмосферното налягане ще се увеличи, ще бъде малко по-високо от междинното за месеца. По Черноморието ще е най-вече облачно. Главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Ще има гръмотевична активност, тук-там с значителни превалявания и мощни пориви напразно. Ще е по-хладно, с оптимални температури на въздуха сред 18° и 22°.

Температурата на морската вода е 17-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините облачността ще е най-вече забележителна, с превалявания от дъжд и гръмотевична активност. Около и след обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират. Вятърът ще е слаб до сдържан от югозапад, денем ще се ориентира от северозапад, а по време на гръмотевична активност ще се усилва и трансформира посоката си. Максимална температура на височина 1200 метра – към 15°, на 2000 метра – към 8°. В неделя сутринта към момента ще превалява на обособени места, основно в Източна България, а след обяд - в обособени планински региони. Вятърът ще се ориентира от североизток, слаб, в източните региони до сдържан. И при започване на идната седмица времето ще остане с пролетен темперамент – с валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Ще има и слънчеви часове, само че и развиване на купесто-дъждовна облачност след обяд и в часовете до среднощ. В понеделник краткотрайни валежи ще има тук-там из цялата страна, до момента в който във вторник, основно в Западна България.

Температурите ще са към и малко по-високи от нормалните – през по-голямата част от дните оптималните ще са сред 23° и 28°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР