През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в северозападните

...
През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в северозападните
Коментари Харесай

Ето какво ще бъде времето утре

През нощта облачността ще е раздрана, най-вече забележителна в северозападните региони, където ще превали дъжд и сняг - тук-там с условия за формиране на поледици. На доста места в Горнотракийската равнина ще се образува мъгла или ниска облачност. Почти безшумно, с минимални температури сред минус 6 и минус 1 градуса, осведоми Българска телеграфна агенция, цитирайки Национален институт по метеорология и хидрология п.

През деня от северозапад облачността ще се усилва и вплътнява и към обяд ще стартират превалявания най-вече от дъжд, които до края на деня ще обзет цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг. В северозападните региони остават изискванията за поледици. През деня ще духа слаб юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и доста ще се усили. Максималните температури ще са в необятни граници: от 2-3 градуса в северозападните региони и тези с трайна мъгла, до 12-14 градуса тук-там в Източния Предбалкан и югоизточните региони.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, с по-съществени разкъсвания в часовете преди обяд. Вечерта тук-там ще завали дъжд, най-вече слаб. Максималните температури ще са от 8-10 в северните, до 12-14 градуса в южните региони. Температурата на морската вода е към 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще духа сдържан, по билата и откритите елементи - мощен запад-югозападен вятър и с него температурите ще се покачат. Облачността ще се усилва и към обяд ще стартират превалявания от сняг, в ниските елементи - от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 0.

През нощта против четвъртък, със захлаждането, на доста места в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. В четвъртък ще е студено и прохладно. Преди обяд в югоизточната половина от страната към момента ще превалява, а в северозападната облачността ще се раздра и бързо ще намалее. След обяд преваляванията на всички места ще спрат. В петък ще доминира слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад, дневните температури ще се покачат, само че утринните в доста региони ще са негативни - сред минус 7 и минус 2 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР