През нощта облачността ще е разкъсана до предимно ясно, почти

...
През нощта облачността ще е разкъсана до предимно ясно, почти
Коментари Харесай

Утре ще вали на много места! По-високи температури от средата на седмицата

 През нощта облачността ще е раздрана до най-вече ясно, съвсем без превалявания. Вятърът в множеството региони ще стихне. До сутринта тук-там ще се образуват краткотрайни мъгли. Утре до обяд облачността ще е раздрана, най-вече висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на повече места в Южна България. На места в Рило-Родопската област количествата на дъжда ще са обилни. Ще духа слаб североизточен вятър. Остава хладно за сезона, с оптимални температури сред 22° и 27°.

Над планините ще е най-вече облачно. Около и след обяд ще има превалявания от дъжд, по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа до сдържан северен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 16°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието в утринните часове ще е най-вече слънчево. Около и след обяд облачността ще се усили и тук-там ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от север, след обяд от североизток. Максималните температури ще са сред 23° и 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

От средата на седмицата вероятността за превалявания доста ще намалее. Ще доминира слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. Главно в планинските региони ще се развиват обособени купесто-дъждовни облаци, от които ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През множеството дни вятърът ще бъде с източна съставния елемент, най-вече слаб. Температурите ще се покачват и оптималните през втората половина от седмицата ще бъдат сред 28° и 33°. В началото на идната седмица ще е без превалявания, температурите ще са с още градус-два по-високи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР