През нощта облачността ще бъде значителна и на отделни места,

...
През нощта облачността ще бъде значителна и на отделни места,
Коментари Харесай

Времето в сряда: Вятърът не стихва, оранжевият код ще обхване още области

През нощта облачността ще бъде забележителна и на обособени места, основно в западните региони, ще превали дъжд , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините - сдържан южен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, малко по-високи в регионите, чувствителни на южен вятър, в София - към 3°.

В сряда ще бъде много прохладно , с сдържан, в Източна България и северно от планините - мощен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде по-често забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще се придвижва топъл въздух и дневните температури също ще се покачат, оптималните ще са най-вече сред 12° и 17°, в София - към 13°.

В средата на работната седмица остава в действие предизвестието за мощен вятър, който тук-там ще е с пориви 25-30 m/s. Оранжев код е оявен в 7 области, а жълт код в 21 области в страната.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често забележителна, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще превали сняг, под към 1200 метра - дъжд. Ще бъде доста прохладно с до плевел, по високите и открити елементи краткотрайно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.
През идващите дни ще остане прохладно, с сдържан и мощен южен вятър. Ще бъде много топло за средата на януари, изключително в Източна България и регионите ситуирани покрай северните скатове на планините, където минималните температури ще са към и над 10°, а дневните ще доближават 17°-18°. Ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места в Западна и Южна България.

В четвъртък се покачва вероятността в западните региони и Рило-Родопската област да са обилни по количество.

Още за времето вижте на. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР