През нощта облачността, предимно висока, от югозапад ще започне да

...
През нощта облачността, предимно висока, от югозапад ще започне да
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква през следващите дни

През нощта облачността, най-вече висока, от югозапад ще стартира да се усилва.

В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно, в източните региони - със слаб югоизточен вятър. На места в Дунавската низина, Източна България и котловините още веднъж ще се образува мъгла, която ще се задържи до към обяд. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса.



Утре облачността от югозапад ще продължи да се усилва и основно след обяд, на обособени места в южните и планинските региони, ще има слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 15 и 20 градуса.

По Черноморието в утринните часове ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се усили високата и междинната облачност, само че единствено на обособени места, основно в южните региони, е допустимо да превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се усилва. Слаби превалявания ще има на обособени места, основно в Родопите и централните елементи на Стара планина. Ще духа слаб до сдържан вятър с южна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

В четвъртък ще бъде най-вече облачно, с по-значителни разкъсвания и краткотрайни понижения на облачността над крайните западни региони. Валежи ще има основно в Източна България, а в югоизточните региони ще бъдат обилни по количество. Вятърът ще е слаб, от северозапад. Минималните температури ще са сред 9 и 14 градуса, а оптималните - сред 13 и 18 градуса.

В петък, след краткотрайно понижение, облачността още веднъж ще се усили, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан. Температурите ще останат без основна смяна.

Най-актуалната прогноза за времето може да намерите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР