През нощта облачността намаля до предимно ясно и вятърът в

...
През нощта облачността намаля до предимно ясно и вятърът в
Коментари Харесай

Синоптик от НИМХ предупреди за страшна жега днес

През нощта облачността понижа до най-вече ясно и вятърът в множеството региони стихна. В четвъртък ще е слънчево, след обяд - и горещо. Над планините ще се развива купеста облачност, като превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан северен, в Дунавската низина – западен вятър. Максималните температури ще са сред 30° и 35°. Това заяви дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков.
Над Черноморието времето ще бъде слънчево. Преди обяд вятърът ще е слаб от север, а към и след пладне ще духа бриз откъм морето. Максимални температури 30°-32°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, на север от н. Калиакра краткотрайно до 3.
Над планините ще е слънчево, след обяд с купеста облачност и е малко евентуално да превали. Вятърът ще е сдържан от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 17°.
Атмосферното налягане бързо ще се намалява и към края на деня към този момент ще е към и малко по-ниско от междинното за месеца.
В петък още преди обяд ще се развие купеста, в следобедните часове – и купесто-дъждовна облачност и още веднъж тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Локални интензивни феномени са вероятни основно в Централна България. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната ще бъде от север-североизток, до сдържан. Температурите в по-голямата част от страната ще се намалят с 1 до 3 градуса и оптималните ще са сред 28° и 33°; по-високи ще останат в крайните югозападни региони. В събота вятърът ще се усили, изключително в планините. С него ще захладнее. В събота към момента на обособени места ща превали и прегърми, с по-голяма възможност в Централна България. В неделя в Западна България вятърът сензитивно ще отслабне, в Източна ще се обърне още веднъж от североизток. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността след обяд, без превалявания. В планините, по откритите била и върхове, през почивните дни ще бъде доста прохладно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР