През нощта над западната половина на страната ще преобладава ясно

...
През нощта над западната половина на страната ще преобладава ясно
Коментари Харесай

Вижте прогнозата за времето до края на седмицата

През нощта над западната половина на страната ще доминира ясно време, над източната облачността ще е забележителна. На обособени места ще има слаби превалявания, най-вече от дъжд, само че до сутринта ще спрат. В източните региони ще духа слаб северен вятър, в останалите места ще е съвсем безшумно. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 2° и 3°, в София - към 0° и в обособени региони още веднъж ще има изискванията за слани.
Утре облачността ще е раздрана, преди обяд в източната половина на страната - забележителна, най-вече ниска и тук-там там сутринта видимостта ще е понижена. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 11° и 16°, в София - към 12°.
Над планините облачността ще е раздрана, преди обяд в източните региони - най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. До обяд ще духа до мощен вятър от север-североизток, след обяд ще е сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.
По Черноморието преди обяд ще има забележителна, най-вече ниска облачност, сутринта на обособени места видимостта ще бъде понижена. След обяд облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.
През почивните дни ще доминира слънчево време. В събота над Югозападна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините е допустимо да превали едва. Вятърът ще стане южен, към момента ще е слаб. Ще стартира стопляне, само че сутринта в събота с ясно и съвсем безшумно време, минималните температури в доста региони ще са под 0° и ще има слани.
В неделя вятърът ще се усили и стоплянето ще е по-съществено; оптималните температури ще са сред 16° и 21°. По-късно денем от северозапад ще стартира нарастване на облачността, което през нощта против понеделник ще обхване страната. В Северозападна България ще завали дъжд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР