През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи

...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи
Коментари Харесай

Силен вятър в 13 области утре

През нощта над Западна България облачността още веднъж ще се усили и на обособени места, основно след среднощ, ще има слаби превалявания от дъжд.

За 28 март е разгласен жълт код за мощен вятър в 13 области у нас, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от  dariknews.bg . Регионите, за които предизвестието е в действие, са Добрич, Варна, Бургас, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора и Хасково.

В Източна България ще доминира ясно време и превалявания не се чакат. Ще духа сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7 и 12°, в София – към 8.

Атмосферното налягане ще стартира да се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца. В четвъртък до обед преваляванията в западните региони ще спрат, а облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време.

Над Централна и Източна България облачността ще се усили и ще е забележителна, към и следобяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан, в Източна България – мощен юг-югозападен вятър, който следобяд ще отслабва и в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще продължат да се покачват и оптималните ще бъдат сред 20° и 25°, по-ниски още веднъж ще останат по Черноморието, в София – към 20°.

По Черноморието преди обед ще доминира слънчево време. Около и следобяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, на доста места съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който следобяд ще отслабва и по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното. Температурата на морската вода ще бъде 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над масивите от Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, над 2300 м – от сняг, само че до обед ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. Над тези от източната половина от страната предиобед ще доминира слънчево време, към и следобяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, основно в Родопите – съпроводени с гръмотевици. Ще духа мощен, по най-високите елементи и плевел югозападен вятър, който следобяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра – към 6°. През нощта против петък облачността над страната ще намалее и в петък и събота ще бъде слънчево.

В петъчната заран в низините в югоизточната част от страната е допустимо видимостта да е понижена. Късно вечерта в петък ще се появи раздрана висока облачност. Вятърът в Дунавската низина към момента ще бъде от запад-северозапад, само че последователно ще отслабне, а в останалата част от страната ще стихне. Дневните температури ще се покачват. В събота оптималните ще са сред 23° и 28°; минималните – най-вече сред 7° и 12°.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР