През нощта над страната ще има разкъсана облачност, която ще

...
През нощта над страната ще има разкъсана облачност, която ще
Коментари Харесай

Синоптик показа КАРТА за времето в последния ден на март

През нощта над страната ще има раздрана облачност, която ще стартира да се усилва и вплътнява. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в Източна България северен вятър. Минимални температури - сред 2° и 7°, в София - 2°-3°.

Това заяви Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре времето над страната ще бъде най-вече облачно, на обособени места - със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България сдържан до мощен вятър, който до края на деня в цялата страна ще се ориентира от североизток и с него ще нахлува леден въздух.

Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по-ниски в Североизточна България 6°-9°, в София към 10°.

Вечерта преваляванията в Западна България ще се усилят и бързо ще преминат в сняг и през нощта против сряда ще се образува снежна завивка. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за март и денем ще се задържи съвсем без смяна.


Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 7° и 9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1400-1500 метра от дъжд, само че вечерта тази граница доста ще се намали.

Ще духа сдържан северен вятър, единствено по най-високите върхове на Рила и Пирин мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - към минус 1°.

В сряда ще остане облачно, на доста места с превалявания: в Северна и Западна България от сняг, в Югоизточна България и по Черноморието – от дъжд. Ще духа до сдържан, в източните региони краткотрайно и мощен вятър от изток-североизток.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 2° и 7°. През нощта против четвъртък преваляванията ще продължат, като и тук-там в Горнотракийската равнина дъждът ще премине в сняг.

В Западна България и Родопите преваляванията ще са обилни. В четвъртък денем от северозапад преваляванията ще стопират, а облачността бързо ще се раздира. Вятърът ще отслабне.

В петък ще има раздрана облачност, в обособени региони до най-вече слънчево време. Вятърът ще е от южна четвърт, слаб. Сутринта ще е студено, с минимални температури тук-там до минус 5°, минус 6°, само че дневните температури ще се покачат.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР