През нощта над страната премина студен атмосферен фронт. Облачността бе

...
През нощта над страната премина студен атмосферен фронт. Облачността бе
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 15 август

През нощта над страната мина леден атмосферен фронт. Облачността бе променлива, по-често забележителна.
На доста места от запад на изток се чака да превали, в планинските региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и ще има условия и за гръмотевична активност. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Температурите ще се намалят и преобладаващите оптимални ще са сред 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца. Това заяви за организация „ Фокус “ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Преди обяд по Черноморието ще е най-вече слънчево, след пладне от запад облачността ще се усили, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, слаб до сдържан.
Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 25° - 27°.
В планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На доста места от запад на изток ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.
В петък с сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър ще продължи да прониква студен въздух. Максимални температури сред 27° и 32°. На обособени места, основно в Източна и Южна България ще превали и прегърми. В Рило-Родопската област са вероятни и по-интензивни местни феномени и градушки.
В събота ще доминира слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските региони, ще се развие купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще стартира покачване на температурите. В неделя ще е най-вече слънчево, след обяд в равнините и горещо. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 29° и 34°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР