През нощта над страната отново ще бъде предимно ясно, а

...
През нощта над страната отново ще бъде предимно ясно, а
Коментари Харесай

Неприятно: Ето какво ще е времето в неделя

През нощта над страната още веднъж ще бъде най-вече ясно, а на следващия ден слънчево и горещо. След обяд над Западна и Централна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и по-късно денем и през нощта против понеделник на доста места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури сред 31° и 36°, в София към 31°.

Това заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че без дъжд.

Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури 29°-31°. Температурата на морската вода е 25 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Ще духа до сдържан югозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин краткотрайно мощен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 26°, на 2000 метра – към 19°.

Атмосферното налягане постепенно ще се намалява. Ще бъде към междинното за юни, а към края на деня и малко по-ниско. През първите дни от новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста, към и след обяд, и преди среднощ и купесто-дъждовна облачност.

На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.

В понеделник тук-там в Западна и Централна България явленията ще са интензивни, покачва се и вероятността за градушки. Вятърът ще е североизточен, в източната половина от страната - до сдържан.

По Черноморието ще се задържи съвсем без превалявания и с високи температури – до 30°-32°, в останалата част от страната температурите краткотрайно ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 25°-30°. Към средата на седмицата преваляванията доста ще намалеят по обсег и активност. Ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са сред 30° и 35°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР