През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно
Коментари Харесай

Времето остава хубаво до петък, разваля се през уикенда

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно и съвсем безшумно. Над източните региони ще има раздрана междинна и висока облачност с до сдържан вятър от север-северозапад, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат сред 1°С и 6°С, в обособени котловини - и по-ниски; в София - към 1°С.
Утре ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 16°С и 21°С, в София - към 18°С. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за април и ще се задържи съвсем без смяна.
Над Черноморието ще има раздрана облачност, която ще намалее до слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 13°С-15°С. Температурата на морската вода е 8°С-9°С. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 11°С, на 2000 метра - към 4°С.
В петък ще бъде слънчево, след обяд - с раздрана висока облачност. С югозападен вятър, по-добре изразен в Източна България, ще се затопли и оптималните температури ще са сред 20°С и 25°С. През нощта против събота от северозапад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, последователно в Дунавската низина ще се усили. Облачността ще продължи да се усилва, към и след обяд тук-там ще се развие и купеста и купесто-дъждовна. На обособени места в северозападната половина от страната ще превали временен дъжд, в планините и ще прегърми. Към вечерта и през нощта против неделя, с превръщане напразно от североизток, ще стартира бързо и доста намаляване на температурите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР