През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква през следващите дни

През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно време. Временни нараствания на облачността ще има над Северна България. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 6 и 11 градуса.
Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца. Вечерта от запад ще стартира бързо да се покачва.
В сряда доста ще се усили северозападният вятър. По-късно денем с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна. На места по преминаващия леден атмосферен фронт ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг. Значителни превалявания не се чакат.
Максималните температури ще бъдат сред 17 и 22 градуса. През нощта против четвъртък от северозапад облачността бързо ще понижава, само че с внезапно захлаждане в обособени региони на Предбалкана е допустимо да прехвърчи сняг.
По планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 м - сняг, само че до вечерта с предстоящото внезапно захлаждане сняг ще превали и в ниските планински елементи.
Ще духа плевел, по върховете краткотрайно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 12 градуса, на 2000 м - към 3 градуса, само че след пладне внезапно ще става студено.
Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Преди обяд ще духа до сдържан запад-югозападен вятър. След обяд доста ще се усили северозападният вятър. След пладне и вечерта, по прекосяването на студения атмосферен фронт, тук-там ще превали слаб дъжд. Максимални температури на въздуха и на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В четвъртък и петък ще бъде най-вече слънчево. Първия ден към момента ще е прохладно и много хладно, с минимални температури сред 1 и 6 градуса и оптимални - сред 9 и 14 градуса. Втория ден северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад. Ще стартира бързо стопляне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР