През нощта над много райони облачността временно ще се разкъса,

...
През нощта над много райони облачността временно ще се разкъса,
Коментари Харесай

Облаците остават и в петък

През нощта над доста региони облачността краткотрайно ще се раздра, само че преди обяд още веднъж ще се заоблачи и денем ще се задържи най-вече забележителна. Само в крайните южни региони на обособени места към момента е допустимо да превали едва. Ще духа слаб, преди обяд в Северна и Източна България до сдържан вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, оптималните - сред 4 и 9 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология Българска академия на науките.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. Вероятността за превалявания е дребна. Максималните температури ще са 7-9 градуса, температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, на обособени места в южните планински региони ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0 градуса, на 2000 метра - към минус 5 градуса.

В петък и събота в равнинната част от страната ще се задържи най-вече облачно, тук-там ще бъде мъгливо.

В планините и планинските региони облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Минималните температури ще останат без смяна, а дневните ще се покачат с 3-4 градуса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР