През нощта на отделни места ще има краткотрайни валежи. До

...
През нощта на отделни места ще има краткотрайни валежи. До
Коментари Харесай

Става все по-горещо!Живакът скача до 38 градуса през уикенда

През нощта на обособени места ще има краткотрайни превалявания. До сутринта облачността ще намалее и на следващия ден ще е най-вече слънчево. В следобедните часове, основно над планинските и североизточните региони ще се развива купеста облачност. Там на обособени места ще превали и прегърми. Температурите ще се покачат, оптималните ще са сред 29° и 34°. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна – близо до междинното за юни.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в северната част ще превали кратковременно. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 29° - 31°. Температурата на морската вода е от 23 на север от н. Калиакра, до 25-27 в останалите региони. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и тук-там, основно в масивите от Западна България, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 23°, на 2000 метра – към 14°.

До края на седмицата ще бъде най-вече слънчево, ще се затопля и към и след обяд ще бъде горещо. Максималните температури ще са над 30°, а през почивните дни в обособени региони ще доближат 37°-38° . Значителна купеста облачност ще се развива в следобедните часове в петък и тук-там, основно в Северна България и Рило-Родопската област ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици; вероятни са местни интензивни превалявания.

През почивните дни преваляванията ще са на изолирани места, в събота – основно в планините, а в неделя по здрач, когато от северозапад се чака да стартира намаляване на температурите - в северозападната част от страната. Там ще се основат условия за по-интензивни феномени./ Канал 3 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР