През нощта на много места продължи да се развива купеста

...
През нощта на много места продължи да се развива купеста
Коментари Харесай

Валежи с риск от градушки в 4 области предиобед, после слънце и температури до 35°

През нощта на доста места продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в Централна България и крайните югоизточни региони валя дъжд с гръмотевици. На обособени места те бяха обилни.

За четири области през днешния ден Национален институт по метеорология и хидрология разгласи първа степен на заплаха (жълт код), поради обилни превалявания с гръмотевици и условия за градушки. Областите са Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Преди обяд към момента в доста региони ще има превалявания, само че последователно дъждът ще стопира и облачността ще се раздира и понижава. След обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са сред 25° и 30°.

Над планините преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През деня явленията ще отслабват и облачността ще се раздира. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и основно по южното крайбрежие към момента ще има превалявания с гръмотевици. По-късно преваляванията ще спрат и облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Днес слънцето изгрява 10 мин. след 6:00 и залязва в 20:56 часа. Продължителност на деня 14:46 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР