През нощта на места в западната половина от страната валежите

...
През нощта на места в западната половина от страната валежите
Коментари Харесай

Захлаждане и дъждове

През нощта тук-там в западната половина от страната преваляванията и гръмотевичните стихии ще продължат, само че към сутринта краткотрайно ще затихнат.

Над Източна България ще бъде най-вече ясно. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, над Западна България с краткотрайни нараствания на облачността. Около и след обяд още веднъж тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, интензивни ще са явленията основно в планинските региони. Остават изискванията за градушки. Над Източна България ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Температурите едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 25° и 30°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от междинното за юни.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24-26°. Температурата на морската вода е 22-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще забележителна облачност, към и след обяд купесто-дъждовна. На места ще превали временен дъжд, краткотрайно натоварен, съпроводен с гръмотевици. Много слънчеви часове ще има над масивите в Източна България. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток.

Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 13°.

В началото на новата седмица още веднъж бързо ще се затопли. Преваляванията ще са единствено на обособени места, основно в планинските региони. В сряда на доста места в Западна България още веднъж ще има условия за краткотрайни и интензивни превалявания. Ще има и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР