През нощта на 19-ти октомври са били прерязани редица оптични

...
През нощта на 19-ти октомври са били прерязани редица оптични
Коментари Харесай

Прерязани европейски подводни кабели забавиха интернет връзките в целия свят

През нощта на 19-ти октомври са били прерязани редица оптични подводни кабели в южната част на Франция, което утежни интернет връзката и понижи нейната надеждност в международен мащаб. Единият кабел е към този момент поправен, води се следствие. Погледите незабавно се насочиха върху Русия, която може да е направила измама благодарение на някоя своя подводница, само че към този момент следователите не са намерили никакви доказателства в интерес на тази версия.
 


По-късно изданието Techspot посочи, че на 19-ти октомври през нощта във водите покрай южната част на Франция са били по едно и също време прерязани най-малко три подводни оптични кабела, което осезателно е забавило интернет връзките в Европа, Азия и Съединени американски щати. Към сегашен ден облачните компании пренасочиха  маршрутите на интернет връзките и отчасти изгладиха казуса.
 

Според доклада на компанията за осведомителна сигурност на електронните облаци Zscaler, непредвидените повреди на кабелите е довело да големи загуби на мрежови пакети и внезапно увеличение латентността на уеб уеб страниците и приложенията, употребяващи тази автомагистрала. Открити бяха три неработещи  магистрални кабела, което съмнително припомня на трите развалени тръби на Северните потоци. Но европейските медии са единомислещи, че няма каквито и да било доказателства за намесата на Русия. Нарушена е интернет свързаността по трасетата Марсилия-Лион, Марсилия-Милано и Марсилия-Барселона. Разследването на развалените подводни сектори продължава.

Източник:
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР