През нощта и утре ще бъде предимно облачно и на

...
През нощта и утре ще бъде предимно облачно и на
Коментари Харесай

Идва голям студ, вадете зимните дрехи

През нощта и на следващия ден ще бъде най-вече облачно и тук-там основно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан североизточен вятър и с него температурите още малко ще се намалят. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 8 и 13 градуса, а оптималните ще са сред 14 и 19 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, само че единствено на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 17 и 19 градуса, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Над към 2000 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

Във вторник облачността ще бъде променлива, над доста региони по-често до слънчево. Североизточният вятър ще отслабне. Минималните температури ще са сред 4 и 9 градуса, оптимални - сред 15 и 20 градуса.

В сряда доста ще се усили северозападният вятър и с него през втората половина от деня ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността над страната ще е променлива, постоянно забележителна. На места по преминаващия леден атмосферен фронт ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг.

Със захлаждането в Предбалкана и по високите полета на Западна България по здрач и през нощта против четвъртък е допустимо да прехвърчи сняг. Минималните температури ще са сред 2 и 7 градуса, около река Дунав и по Черноморието, където ще духа сдържан запад-северозападен вятър - до към 10 градуса, оптималните - сред 14 и 19 градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР