През нощта и утре - 30 ноември, се очаква понижение

...
Коментари Харесай

Не тръгвайте без зимни гуми, утре се очаква сняг - предупреждава АПИ |

През нощта и на следващия ден - 30 ноември, се чака намаляване на температурите, а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за мощен вятър и дъжд, който ще минава в сняг. Шофьорите, на които следва пътешестване, да потеглят със зимни гуми, да карат деликатно, да съблюдават отдалеченост и да не вършат внезапни маневри - моли Агенция " Пътна инфраструктура ".

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, припомня АПИ.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат обработка на настилките.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР