През нощта бяха затворени магистрала „Хемус” от Шумен до Варна,

...
През нощта бяха затворени магистрала „Хемус” от Шумен до Варна,
Коментари Харесай

Какво причини снегът - затворени магистрали и училища

През нощта бяха затворени автомагистрала „ Хемус” от Шумен до Варна, както и „ Тракия” от Карнобат до Бургас поради снега и мощния вятър. В мощ през днешния ден е жълт код в 27 области в страната - единствено в една, Благоевград, няма предизвестие за ниски температури, а по морето ще духа и мощен вятър.

От АПИ оповестиха малко след 07:00 часа тази заран, че е възобновено придвижването на всички МПС по Автомагистрала "Тракия " в сектора Карнобат - Бургас.

От 20:30 нощес този регион бе затворен и в двете направления. Забранено бе придвижването за тежкотоварни камиони над 12 тона в сектора от Обзор за Варна, както и Дюленски проход. Затворен бе пътят Средец-Елхово поради няколко произшествия.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ СНЕЖНОТО БЕДСТВИЕ В ГАЛЕРИЯТА

Възстановено е и придвижването по пътя от разклон Ветрино до гр. Провадия, в област Варна, както и по път III-6009 в сектора разклон Миролюбово - Изворище от км 0+000 до км 9+100, в област Бургас.

Възстановено е придвижването на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете направления по Автомагистрала "Хемус " на територията на област София. Трафикът се реализира поетапно и се контролира от Пътна полиция.

Възстановено е и придвижването на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете направления по пътя Шумен - Ябланица.

Почти невероятно е напредването и в Русенско. Затворени са трасетата Русе - Разград и Русе - Силистра, както и цялата третокласна пътна мрежа в региона.

Варна е блокирана – автомагистралата е затворена.

Затворена бе автомагистрала „ Хемус” край Варна. Невъзможен е достъпът сред Варна и Шумен. В региона на пътен възел „ Каспичан” придвижването е спряно до границата на област Варна. По пътя Варна-Бургас също има проблеми в региона на село Горица.

Отворен е пътят Варна-Добрич, само че и там напредването е усложнено. Затворени са летището и пристанището, както и всички учебни заведения.

Пътните настилки са мокри, на местата със снеговалеж, в планинските и усойни региони – отчасти заснежени, заледени и обработени, оповестяват от Агенция "Пътна инфраструктура ".

От АПИ оповестиха, че на проход „ Предела “ градусите тази заран са били -7,1°, Кресна: -4,2°, проход „ Република “: -11,1°, Костандово: -8°, проход „ Шипка “: -15,1°, проход „ Петрохан “: -17,4°.

Студът и снегът затвориха десетки учебни заведения в страната.

В дървена почивка от през вчерашния ден са учениците от няколко учебни заведения в Разград, Силистра и Тутракан. Днес и на следващия ден няма да има образователни занятия и в Стара Загора, Враца, Добрич и Лозница, както и в няколко общини в област Варна. Дървена почивка до 1-ви март е оповестена и в пет общини в област Смолян. До края на седмицата без образователни часове ще са и учениците от Бяла.

Най-тежка беше ситуацията в Смолянско, където имаше червен код за рисково време. Предупрежденията на АПИ към момента важат за Смолянска и Кърджалийска области. През целия ден в Родопите валя сняг, като в Смолян той доближи до 40-50 см, а по високите места в Кърджалийска област има снегонавявания от 1 метър и повече.

Критики към снегопочистването имаше доста, само че главно те бяха по Автомагистрала „ Тракия” в региона на Пазарджик, където имаше и съществени проблеми.

Средиземноморски циклон е повода за неприятното време - най-студеното за зимата.

ВИЖТЕ СНЕЖНА СОФИЯ В НАШАТА ГЛЕРИЯ

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР