През ноември излезе Голямата битка за Космоса - книга за

...
През ноември излезе Голямата битка за Космоса - книга за
Коментари Харесай

Голямата битка за Космоса

През ноември излезе " Голямата борба за Космоса " - книга за „ златната епоха на галактическите проучвания “.
За възхода на новата галактическа промишленост, която към този момент не е единствено държавен монопол, а е и частно начинание и сцена на непрестанно състезание сред четирима от най-богатите бизнесмени в света.
След като очакванията на космонавтите от задачите Apollo, които проправили път, по който никой не поема, остават неосъществени, идва ред на ново потомство, готово да възроди фантазиите от детството си, да повтори героизма на идолите си, да въодушевява по този начин, както е било вдъхновявано то.
Илън Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън (за страдание, към този момент не е измежду нас) стоят зад някои от най-големите търговски марки в света Tesla, Amazon, Virgin, Microsoft. Те влагат милиардите си и цялата си сила в фантазията на човечеството да пътува в Космоса. Компаниите им за галактически технологии SpaceX, Blue Origin, Virgin Galactic, както и планът Stratolaunch, са си сложили за цел да реализират ниска себестойност на галактическите полети, да развиват галактически туризъм, да изпратят хора до Луната и да колонизират Марс.
Тази борба за Космоса, въпреки и първоначално си, е изпълнена с рискове и висши завършения, с злополука, коствала живота на един изпитател, детонация на ракета и съмнения за бойкот. Съдебни каузи на дръзкия новобранец Мъск, изправил се против военния комплекс на цяла една страна. Политически битки, стигнали чак до Белия дом.
Книгата наблюдава и яростното съревнование сред Илън Мъск и Джеф Безос, което се показва в конфликти в съда и в Twitter, в оборване значимостта на всяко достижение на другия. Двама милиардери с тотално друг жанр и характер – дръзкият Мъск се втурва напред, като триумфите и неуспехите са в центъра на сцената, на вниманието на всички, до момента в който Безос остава спокоен и дистанциран, а мистериозната му ракетна случка е скрита зад кулисите. Състезанието им към звездите е задвижено не от политически доктрини, а по-скоро от голямо положение, его и обич към приключенията, от шанса да отведат човечеството измежду звездите вечно.
А надпреварата ще продължава, до момента в който годините се трансформират в десетилетия, а десетилетията в генерации, тъй като то надскача въображението на галактическите крале. Защото това е една безкрайна конкуренция, безкрайна като Космоса…
За написването на книгата Крисчън Девънпорт черпи информация от отчети и документи, от доста писмени източници, измежду които книгата на Ашли Ванс „ Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще “ (изд. „ Кръгозор “, 2016), организира персонални диалози с мениджърите и ръководителите на фирмите на четиримата милиардери. Авторът включва и част от интервютата, които персонално е направил с галактическите крале: „ Благодарен съм на всеки един от тях, че показа историята и вдъхновението си. Единият от тях е Джеф Безос, притежател на моя шеф - вестник Washington Post. Ще го кажа напряко. Признавам си, че беше много необичайно да пиша книга за някого, който може да ме уволни. “
В резултат журналистът основава увлекателна и информативна книга, изпълнена с ярки и провокативни елементи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР