През ноември 2021 г. Биткойн преживя значителен скок, достигайки връх

...
През ноември 2021 г. Биткойн преживя значителен скок, достигайки връх
Коментари Харесай

Биткойн: Един милион адреса притежават 1 BTC или повече

През ноември 2021 година Биткойн претърпя забележителен скок, достигайки връх от $69,000. Въпреки мощното рали през първото тримесечие на тази година обаче цената му остава доста по-ниска, като е спаднала с към две трети от рекордния си връх.

Положителният аспект на този спад на цената е, че той направи по-достъпно за физическите лица да навлязат на пазара на Биткойн или да продължат да натрупват по-малки единици от криптовалутата, известни като сатоши.

По данни на Glassnode сега над един милион адреса имат повече от 1 BTC (приблизително $26,800).

Забележително е, че броят на адресите, притежаващи цялостен Биткойн, се усили доста през февруари миналата година, когато токена претърпя промяна след рекордния си връх.

Дан Ашмор, началник на отдел “ ” в Investoo Group, изясни, че притежаването на цялостен Биткойн се равнява на почти половината от междинната заплата в Съединени американски щати.

Макар че придобиването на един Биткойн е станало относително по-лесно по отношение на края на 2021 година, той още веднъж може да стане неосъществим за мнозина, в случай че цените още веднъж се покачат.

Ашмор акцентира, че по време на бичия пазар на пандемията е имало доста закъснение на растежа на адресите, притежаващи 1 Биткойн или повече.

С понижаването на цената на BTC обаче възходящата траектория се възобнови и той чака този модел да се резервира и в бъдеще.

Важно е да се означи, че един BTC адрес не съставлява безусловно едно лице, защото някои хора управляват голям брой адреси. В същото време институции или групи също могат да имат избрани адреси.

Ашмор има вяра, че достигането на крайъгълен камък от един милион адреса с повече от 1 BTC показва одобряването на Биткойн в мейнстрийма през последните години.

Въпреки присъщата на мрежата на Биткойн децентрализация, разпределението на благосъстоянието е по-концентрирано, в сравнение с нормално се допуска.

BitInfoCharts показа , че единствено 7% от предлагането на Биткойн (1.356 милиона BTC, оценени на $36.4 милиарда) е разпределено сред близо 46.5 милиона адреса, които имат някакъв BTC, само че по-малко от един.

От друга страна, останалите 93% (18 милиона BTC, на стойност $482.7 милиарда) се съдържат в границите на един милион адреса, които имат цялостен Биткойн.

Следователно адресите, притежаващи повече от 1 BTC, съставляват почти 2.1% от всички ненулеви Биткойн адреси. Тази статистика обаче е ненапълно изкривена заради забележителното количество BTC, държани в адреси на крипто тържища, представляващи най-вече агрегирани притежания на консуматори.

Данните на CoinGlass демонстрират , че към 1.89 милиона BTC ($50.7 милиарда), което се равнява на един от 10 циркулиращи BTC, се държат от крипто тържища като Binance, Coinbase и Bitfinex.

Освен това Glassnode пресмята, че 1.46 милиона BTC ($39.2 милиарда) са “ ” вечно, което съставлява 7.5% от актуалното общо предложение на Биткойн.

Въпреки това Ерик Саберски, вицепрезидент по науката за данните в The Tie допуска, че равномерното систематизиране във финансовите системи способства за стабилността в обвързваните класове активи.

Обратно, небалансираният напън на по-малък брой притежатели при сделките може да провокира обилни съмнения в цените.

Ето за какво увеличеният брой хора, притежаващи цялостен Биткойн, може да значи нараснала ценова непоклатимост, отразяваща съзряването на BTC.

Саберски отбелязва още, че защото Биткойн е водещият актив в крипто стопанската система, този сигнал за приемане може да значи по-широк напредък за цялостната екосистема на цифровите активи.

Въпреки това е значимо да се признае, че приемането се случва в доста по-бавни периоди и не е наложително да обезпечи незабавна визия за краткосрочните пазарни условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР